NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ POVOLEBNÍ KOALICE V NOVÉM MĚSTĚ NAD METUJÍ

Vloženo 18.01.2024

POZNÁMKA NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA:
Toto programové prohlášení vedení města nezveřejnilo, ale existuje. Obdržel jsem ho ze spolehlivého zdroje.
Níže uvádím variantu, kterou jsem obdržel (vlevo) a vedle upravený formát Novoměstským kurýrem pro zlepšení přehledenosti.




















Komentář Novoměstského kurýra:
Proč město programové prohlášení nezveřejnilo - nezveřejnili na stránkách města ani "Koaliční smlouvu" - to opravdu nevím.
A tak to "Programové prohlášení" zveřejňuji nyní znovu v Novoměstském kurýru. Poprvé jsem ho zveřejnil už v lednu 2023 v části VOLBY spolu s Koaliční smlouvou. Je chvályhodné, že obsah se v podstatě shoduje s předvolebním prohlášením ODS. Ovšem jsou to jenom sliby, které čekají na splnění. A po roce a čtvrt nové vlády v našem městě už můžeme pomalu hodnotit, zda se ty sliby proměňují v realné výsledky a v jaké fázi ta proměna je. V Novoměstském kurýru budu tu skutečnou realitu plnění sledovat a hodnotit. Jsem připraven chválit, bude-li co.

Ovšem nyní, po rozpadu Koalice dne 15.1.2024 musíme především počkat, jak to ODS vyřeší.
Dalším podkladem, kde bychom se měli alespoň jednou ročně dozvědět stav plnění je "Strategický plán rozvoje NMNM 2021". Samozřejmě - na "Strategický plán" do značné míry navazuje to "Programové prohlášení".
Mnohé také naznačuje obsah a plnění rozpočtů pro roky 2023 a 2024. To jsou rozpočty, které vznikly plně v režii nového vedení našeho města.
.

Jindřich Buchal.